top of page

vr 15 mrt

|

Het Verhalenhuis

Vertoning A Mindful Choice

Wat hebben de gevangenen en hun bewakers uit een zwaarbeveiligde gevangenis in Mexico, een Engelse kankerpatiënt en Cubaanse topballerina’s in de film A Mindful Choice met elkaar gemeen? Ieder van hen ervaart rust door meditatie, hoe onzeker hun omstandigheden ook zijn

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Vertoning A Mindful Choice
Vertoning A Mindful Choice

Tijd en locatie

15 mrt 2019, 19:30 – 21:30

Het Verhalenhuis, Van Egmondstraat 7, 2024 XL Haarlem, Nederland

Over het evenement

UITVERKOCHT! We gaan kijken of we een extra voorstelling kunnen regelen.

Wat hebben de gevangenen en hun bewakers uit een zwaarbeveiligde gevangenis in Mexico, een Engelse kankerpatiënt en Cubaanse topballerina’s in de film A Mindful Choice met elkaar gemeen? Ieder van hen ervaart rust door meditatie, hoe onzeker hun omstandigheden ook zijn.

Deze documentaire van twee moderne Ishaya-monniken uit Nieuw-Zeeland is een krachtige en ontroerende katalysator voor verandering. Oogstrelende camerabeelden worden gecombineerd met waargebeurde verhalen die je diep raken. Ze wakkeren een verlangen naar vrede en vrijheid aan.

Als vrede mogelijk is voor individuen, kan dit dan ook zo zijn voor een gemeenschap of zelfs voor de hele mensheid? Ieder mens heeft de mogelijkheid zijn leven te veranderen. Welke keuze maak jij?

Met inleiding en nagesprek door 2 Ishaya monniken

Twee Nederlandse Ishaya monniken zullen de film inleiden. En na afloop doen ze een korte oefening om je zelf een voorproefje te geven van de innerlijke rust die de mensen in de film ervaren. Daarna is er volop ruimte voor vragen en een gesprek.

Over Ishaya

De Ishaya’s zijn een wereldwijde groep moderne en niet-religieuze monniken, met een eeuwenlange traditie in mensen helpen innerlijke rust te ervaren. In Nederland wonen momenteel elf Ishaya-monniken. Ze staan midden in de maatschappij met partners, families en banen en hebben tegelijkertijd allemaal een passie voor vrede. Hiermee komen ze tegemoet aan een duidelijke behoefte in de maatschappij: aan zingeving, verdieping en verbinding, zonder aan religieuze dogma’s vast te zitten.

Deel dit evenement

bottom of page