top of page

di 18 jun

|

Wij Heemstede

Vertoning en workshop A Mindful Choice

Wat hebben de gevangenen en hun bewakers uit een zwaarbeveiligde gevangenis in Mexico, een Engelse kankerpatiënt en Cubaanse topballerina’s in de film A Mindful Choice met elkaar gemeen? Ieder van hen ervaart rust door meditatie, hoe onzeker hun omstandigheden ook zijn

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Vertoning en workshop A Mindful Choice
Vertoning en workshop A Mindful Choice

Tijd en locatie

18 jun 2019, 19:10 – 23:10

Wij Heemstede , Heemstede, Nederland

Over het evenement

Workshop - Ontdek wat het betekent om daadwerkelijk te leven!

&

Documentaire A Mindful Choice

Wegens succes vertonen we op (datum) de baanbrekende documentaire A Mindful Choice opnieuw. Vanaf het moment dat A Mindful Choice sinds 2017 in Nederland te zien is, brengt de documentaire veel teweeg. De film raakt het publiek in het hart, er wordt veel over gesproken en sommige bezoekers hebben de film al meerdere keren gezien.

De filmmakers Greg Hopkinson en Sally Lewis, twee Ishaya monniken uit Nieuw Zeeland, reisden de wereld rond. Ze spraken verschillende mensen die de keuze maken voor innerlijke rust door meditatie, ondanks hun vaak roerige omstandigheden. Balletdansers en schrijvers, zakenmensen, een kankerpatiënt, weeskinderen en zwaarbeveiligde gevangenen; hun verhalen laten zien dat innerlijke rust mogelijk is.

Dit roept op tot levendige gesprekken na afloop: is vrede een keuze die begint bij jezelf? Deze documentaire is een ontroerende katalysator voor verandering. Oogstrelende camerabeelden worden gecombineerd met verhalen van mensen die je diep raken.

Begeleiding door Ishaya monniken

De kijkervaring van deze bijzondere documentaire wordt verdiept door een talk en workshop. Hiervoor zijn twee Nederlandse Ishaya’s uitgenodigd: Nirantara en Mira. De Ishaya’s zijn moderne en niet-religieuze monniken met een eeuwenlange traditie in mensen helpen innerlijke rust te ervaren. Ze staan midden in de maatschappij met partners, families en banen en hebben tegelijkertijd allemaal een passie voor vrede.

De workshop is ook los te volgen, zonder de film.

Mira & Nirantara vertellen tijdens de workshop meer over de werking van de mind. Hoe kan het dat we zoveel gedachten hebben? En waar zit toch die uitknop? Er wordt tegenwoordig zoveel gesproken over 'in het nu leven'. Maar hoe doe je dat dan als je bijvoorbeeld in de file staat of een boze baas tegenover je hebt? En wat betekent dat eigenlijk als we vrijheid kunnen ervaren in ieder moment?

Ook doen ze een leuke oefening ter inspiratie, om je een voorproefje te geven van de rust waarover de mensen in de film vertellen.

Je bent van harte welkom!

Vertoning A Mindful Choice – van 19:00 tot 20:15 - prijs € 10,00

Workshop Ontdek wat het betekent om werkelijk te leven – van 20:30 - 22:00 - prijs € 8,00

Vertoning en Workshop samen € 15,00

Deel dit evenement

bottom of page