top of page

Oorlog in je hoofd

Party Time voor je mind*....

oorlog in je hoofd

De afgelopen dagen ben ik ziek geweest, waarschijnlijk een griepje. Niet al te erg, maar wel met verschijnselen als verhoging, vermoeidheid, keelpijn, etc. Dus heb ik zoveel mogelijk rust genomen waar ik kon. Voor mijn mind* betekende dat “party time”!


Vanaf het moment dat ik mijn lichaam liet rusten om te genezen, was het feest in mijn hoofd. Of liever gezegd oorlog in mijn hoofd. Gedachten kwamen als een kogelvuur op mij af. Waar ik normaal gesproken de gedachten gemakkelijk kan laten gaan, moest ik ze nu allemaal pakken. En als ik ze te pakken had, dan probeerde ik ze al vechtend weg te duwen. Ik wilde al die gedachten niet! En natuurlijk weet ik wat je kunt doen om die gedachten geen aandacht te geven. Maar dat leek ik even vergeten te zijn, ik ging volledig op in het gevecht. En ik zal je zeggen vreselijk vermoeiend, frustrerend en deprimerend!


Gelukkig kon ik ervoor kiezen om mijn meditatiesessies gewoon door te laten gaan, zelfs meer en langer dan de 3x per dag die ik normaliter doe. Niet dat ze ontspannend waren (het was immers nog steeds oorlog daarbinnen), maar gewoon omdat ik weet dat mediteren altijd iets voor me doet.

Toen mijn lichaam zich herstelde, werden de gedachten ook rustiger. Hier en daar komt er nog steeds een hardnekkige gedachte langs, maar ik voel me sterk genoeg om bewust voor de Stilte te kiezen en een Ascension techniek te gebruiken. En dat maakt mij zo dankbaar.

Er zijn mensen die constant oorlog in hun hoofd ervaren, al vechtend tegen de gedachten komen ze de dag door. En dan verbaasd zijn dat ze zo uitgeput zijn, niet kunnen slapen en allerlei andere stress klachten ervaren. Herkenbaar?


Tijdens een consult vertel ik je er graag meer over en help ik je om meer vrede in plaats van oorlog in je hoofd te krijgen.


*mind; in het Nederlands wordt dit vertaald als geest, maar dat vind ik niet helemaal kloppend. Je kunt je mind zien als dat stemmetje in je hoofd, dat alsmaar commentaar geeft op alles, zowel positief als negatief…Zodra je je niet meer identificeert met je mind, zou je kunnen zeggen dat je “verlicht” bent.
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page