top of page

Toen ik van mijzelf begon te houden

Dit prachtige gedicht van Charlie Chaplin stuurde mijn lieve yoga lerares vorig jaar aan haar leerlingen als kerstgroet. Ik kreeg het precies op het juiste moment, wat een kracht en herkenning. Wil het nu graag met jou delen:Toen ik van mezelf begon te houden, zag ik in dat mijn onrust en emotioneel lijden signalen zijn, dat ik niet leef in harmonie met mezelf. Nu weet ik: dat is authenticiteit.


Toen ik van mezelf begon te houden, begreep ik dat ik altijd op het juiste moment op de juiste plek ben en dat alles gebeurt op precies het juiste moment ik kan dus rustig zijn Nu weet ik: dat is zelfvertrouwen


Toen ik van mezelf begon te houden, verlangde ik niet langer naar een ander leven en zag ik dat alles in de wereld om me heen een uitnodiging is om me te ontwikkelen Nu weet ik: dat is groei


Toen ik van mezelf begon te houden, stopte ik om elke minuut te vullen en plannen voor de toekomst te maken nu doe ik alleen dat waar ik blij van word waar ik van houd en wat mijn hart laat zingen op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo Nu weet ik: dat is eenvoud


Toen ik van mezelf begon te houden, heb ik me bevrijd van alles wat niet goed voor me was: voeding, mensen, spullen, situaties en alles wat aan me trok, wat me weg leidde van mezelf Eerst noemde ik het ‘gezond egoïsme’ nu weet ik: dat is liefde voor jezelf


Toen ik van mezelf begon te houden, begreep ik hoeveel ik iemand kan kwetsen als ik plotseling verlangens opdring zelfs als ik wist dat de tijd er niet rijp voor was en de ander er niet klaar voor was – zelfs als ík die ander was Nu weet ik: dat is respect


Toen ik van mezelf begon te houden stopte ik met steeds mijn gelijk willen halen en sindsdien merk ik steeds vaker dat niets zwart of wit is Nu weet ik: dat is bescheidenheid


Toen ik van mezelf begon te houden wilde ik niet langer in het verleden leven en me geen zorgen meer maken over de toekomst nu leef ik alleen in het moment in het hier en nu, waarin alles gebeurt en ik noem dat zijn


Toen ik van mezelf begon te houden zag ik in dat mijn gedachten met me aan de haal kunnen gaan en me een naar gevoel kunnen geven Maar toen ik mijn hart liet spreken, werd mijn mind een waardevolle bondgenoot Nu noem ik deze verbinding de wijsheid van het hart


Wanneer we van onszelf gaan houden hoeven we niet langer bang te zijn voor confrontaties met onszelf of met anderen Zelfs sterren botsen weleens en daaruit worden weer nieuwe werelden geboren Nu weet ik: dat is leven


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Lief

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page