Wat is het waar je werkelijk naar verlangt?

Ik stel deze vraag aan iedereen die bij mij voor een consult komt of een meditatiecursus volgt en zelfs aan mensen die ik voor het eerst ontmoet. En de antwoorden? Over de hele wereld verlangen mensen naar vrede, liefde, vrijheid of geluk (of een gelijksoortige ervaring).

Waarom stel ik deze vraag? Omdat het antwoord jou kan helpen om daadwerkelijk dat te mogen gaan ervaren in dit leven.

Weet je dat er maar een ding is wat je tegenhoudt om dit te ervaren? En wat is dat, denk je? Is het mijn baan, mijn liefdesleven, mijn kinderen, mijn....? Nope!

Dat ene ding wat jou tegenhoudt om te genieten van jouw leven is dat ene ding waarvan niemand ooit tegen je gezegd heeft om daar aandacht aan te geven: jouw relatie met jouw mind. 

Meditatie gaat niet over ontsnappen aan je leven of verhuizen naar India (waar ik overigens nooit ben geweest). Het gaat over het pad vrijmaken voor het leven waar je naar verlangt.

Of je nu een consult boekt of de sprong waagt en je opgeeft voor een levens-veranderend weekend, wat ik je leer zal altijd eenvoudig, effectief, wetenschappelijk onderbouwd en makkelijk om te doen zijn. 

Ik kan je eenvoudig leren mediteren in mijn praktijk dmv consults, of je kunt leren Ascenden (meer dan meditiatie) in een prachtig weekend incl follow up en gratis levenslang support.

* Leren mediteren 1-op-1 dmv een aantal consulten (minimaal 3), maak meteen de eerste afspraak en kies voor healing/coaching consult, vermeld in het bericht dat je wilt leren mediteren.

* Meer dan mediteren leren, zgn Ascenden volgens de Ishaya leer, in een weekend vrijdagavond, zaterdag en zondag. Kijk voor data hieronder aan de pagina of stuur mij een mail middels onderstaande knop:

Zen

Meditatie/Ascension

Boeddha beeld

De juiste meditatie tools kunnen binnen minuten het verschil maken hoe jij jouw wereld voelt en ziet. 

Wetenschappelijke onderbouwing 

Speciaal voor de onderzoekers en denkers onder ons ;-)

Je kunt helemaal los gaan en alle onderzoeken over meditatie Googelen, maar die tijd wil ik je graag besparen.

Hieronder wat punten:

Meditatie verkleint de activiteit in de amygadala. 

De amygdala is een amandelvormige structuur die betrokken is bij het aansturen en verwerken van verschillende emoties. Het creëert emoties die nodig zijn als er zich een bedreiging voordoet. En het maakt geen onderscheid of het nu een werkelijke bedreiging is of een door de mind gecreëerde bedreiging.

Stel je voor dat je een belangrijk sollicitatiegesprek hebt en je bent je aan het voorbereiden daarvoor. En ja daar komt je mind met de wildste scenarios; op de dag van de sollicitatie heb je een bad hairday, een gat in je panty, pech met je auto, je komt te laat,  je krijgt ter plekke een blackout en voor je het weet heb je hartkloppingen, een zweet- en paniekaanval over helemaal ...niks...

Meditatie zorgt ervoor dat de amygdala rustig blijft en alleen wanneer er een echte bedreiging is (je wordt bijvoorbeeld bijna aangereden) in actie komt. Dus je emotionele reacties zijn weer onder controle en jij bent weer je kalme zelf.

 

Betere prestatie

Je kunt boven je gevoelens uitstijgen, zodat je beter kunt concentreren en beter kunt presteren. Heb je wel eens naar topsporters gekeken of mensen in de top van grote bedrijven, yep allemaal beoefenen ze een vorm van meditatie!

Blij zonder enige reden

Meditatie zorgt ervoor dat jouw niveau van "happiness" permanent verhoogt is en blijft.

Om dit uit te leggen: je wordt geboren met een bepaald niveau van blijdschap en als je iets minder leuks meemaakt in je leven dan daalt dat niveau. Maar naar verloop van tijd gaat het vanzelf weer naar je basis niveau. Het zelfde als je iets super leuks meemaakt, dan stijgt het niveau, maar helaas daalt dat weer naar die basis.

Met meditatie is het zo dat je dat niveau verhoogt en dat het niet meer daalt, zodat je het gevoel van blijdschap kunt ervaren, zonder ook maar enige reden. Hoe geweldig is dat? Welkom in de blije eikel club...niet dat het jou wat zou schelen, je bent te blij om er iets van te vinden.

Je bent cool als je mediteert

Meditatie kalmeert je vecht of vlucht mechanisme wat cortisol veroorzaakt. Cortisol oftewel het stresshormoon elimineer je dus als je regelmatig mediteert. En dan ben je dus gewoon relaxed, sereen, cool...

ea0d061a-7586-4d6c-af34-61e9fcdf604a.jpg
Meditatie

Nog meer onderbouwing nodig? Echt waar?
Wat dacht je van deze:

  • Het verhoogt positieve emoties en verlaagt depressie, stress en angst.

  • Het zorgt ervoor dat je meer compassie hebt, het verhoogt een gevoel van en de mogelijkheid om sociaal verbonden te zijn en verlaagt het gevoel van eenzaamheid

  • Het verhoogt de grijze massa in je hersenen.

  • Het verhoogt jouw productiviteit, focus, geheugen & creativiteit.

  • Het houdt je brein jonger, beschermt je tegen Alzheimer en dementie.

  • Het verlaagt pijn en verhoogt je immuun systeem.

Als je tegen jezelf zegt dat je niet kunt mediteren omdat je mind veel te rusteloos is, nou dat slaat nergens op! Sorry dat ik het zeg, maar dat is het zelfde als je zegt dat je niet kan gaan sporten omdat je niet fit bent.

Je sport om fit te worden. Je mediteert om rustig te worden, niet omdat je dat al bent. 

Meditatie is niet moeilijk.

Als je eerder is verteld dat het moeilijk is of je hebt een ingewikkelde meditatiemethode geleerd, dan kan ik je uit eigen ervaring zeggen dat dat niet klopt, sorry.

 

Het is jouw natuurlijke staat van zijn.

Het is makkelijk.

Het is eenvoudig.

Ik laat je graag zien hoe.

Samen met een collega monnik leer ik je vier eenvoudige eeuwen oude technieken in een weekend. Met deze technieken kun je gaan ascenden (mediteren). 

Als leraar van de The Bright Path heb ik net als alle andere leraren een lange trainingscursus gevolgd die honderden uren Ascension-beoefening omvat, onder deskundige begeleiding. Dit betekent dat we de leer kunnen overbrengen vanuit puurheid, eenvoud en vooral vanuit onze eigen ervaring.

 

Alle leraren van Ascension zijn Ishaya-monniken, wij hebben geloftes afgenomen en de naam Ishaya aangenomen ter ere van de traditie waaruit het komt. We zijn alleen geen monniken zoals de meeste mensen het zouden omschrijven. We leven midden in de wereld zoals ieder ander, met huizen, gezinnen, banen met alle prachtige chaos waaruit het menselijk leven bestaat!

Even in het kort:

JE KUNT VRIJ ZIJN VAN:

Stress. Worstelen. Lijden. Separatie. Zelfgeweld. Conflicten.

Pijn. Eenzaamheid. Slapeloosheid. Boosheid. Angst.

Frustratie. Ontevredenheid. Verdriet. Verlegenheid.

Twijfel. Verwarring. Alsmaar dingen afvragen.

JE KRIJGT MEER:

Tevredenheid. Vertrouwen. Helderheid. Rust. Healing. 

Rustig Hoofd. Een Doel. Kracht. Intuïtie. Creativiteit. Liefde.

Plezier. Connectie. Vrijheid. Rust. Stilte. Aanwezigheid.

Bewustzijn. Waarheid. Eenheid. 

Er zijn op dit moment geen geplande evenementen

© 2021 Debby Jane | Powered by Alis Aquilae | Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring